Takstein

Taket er husets femte fasade og skal beskytte huset mot vær og vind, men skal også være pent å se på. På Vestlandet har vi mye utfordrende vær og det stiller høye krav til den kvaliteten taket ditt behøver.

Å legge nytt tak kan oppleves som et stort prosjekt, men det behøver ikke være komplisert. Enten du skal bygge nytt tak eller ønsker å erstatte det gamle, er det avgjørende å velge en trygg og sikker løsning som beskytter huset i mange år fremover. Takstein er det som best kan måle seg i levetid mot vårt klima. Det er bort imot vedlikeholdsfritt og takstein er noe av det mest holdbare du kan velge til taket ditt. Det finnes mye å velge mellom med tanke på farger, fasong, kvaliteter og ulike materialtyper.

Betong takstein
Betong er blant de mest værbestandige materialene som finnes. Takstein i betong ligger trygt på taket og lar seg ikke påvirke av svingninger i temperaturen. Betongstein har lang holdbarhet og det er det rimeligste alternativer hva gjelder pris.

Teglstein
Tegl er et rent og svært slitesterkt naturmateriale. Takstein i tegl gir fleksibilitet og lang levetid, og er den ideelle løsningen til nybygg og renoveringer som skal ha et vakkert og slitesterkt tak. Den kommer i natur eller glasert i flere farger. Glassert takstein vil ha en lenger levetid.

Skifertak
Skifertak er en premium takløsning som kombinerer estetisk eleganse med enestående holdbarhet. Det er et vakkert og miljøvennlig alternativ. Denne naturlige steinen har en levetid som ofte overstiger generasjoner. Steinen kommer i flere fasonger og farger som dråpeformet, rektangulær, bruddheller eller firkantet. Skifer kan ofte gjenbrukes.

Uavhengig av hvilken type man velger, er det viktig å kombinere taksteinen med riktig undertaksbelegg og lekter for å sikre at taket er tett. Har du et eksisterende tak og det nærmer seg 30 år kan det hensiktsmessig å utføre en inspeksjon og få en tilstandsrapport av taket. Vær og vind sliter på taket og lekkasjer fra tak kan gi omfattende skader på huset.

For skifertak er det også mulig å søke støtte fra Kulturminnefondet ved omspikring/gjenbruk av skifer.


Kontakt oss
© 2024 Fløysand Tak AS
org.nr:  892 289 522
Utviklet av: